Fokke Wijnstra

Fokke Wijnstra wordt ook wel de Nederlandse Ricardo Semler genoemd. Brengt Rijnlandse ideeën in de praktijk vanuit zijn doorleefde ervaringen als ondernemer en oprichter van bedrijven. Hij doet dat vanuit rust, oprechte aandacht en levenswijsheid. 

Hij heeft 15 jaar gebouwd aan BSO, het bedrijf van Eckart Wintzen (celdeling). Fokke mag dan ook zondermeer een van diens geestelijke erfgenamen genoemd worden. Kent ook de andere kant; zat in het wereldwijde leadershipteam van een typisch Amerikaans geleid bedrijf.

Dat gaf een kleine 20 jaar geleden voldoende inzicht om als mede-initiatiefnemer The Vision Web (waaruit o.a. ChangeVision en Finext zijn ontstaan) op te zetten. Typisch Rijnlands of Organisatie 3.0.

Fokke is nu met volle inzet druk doende anderen tot gezond organiseren te verleiden.

Zie ook: www.fokkewijnstra.nl

Wat zou er gebeuren als we bedrijven organiseren met dezelfde passie en betrokkenheid als thuis? Mijn missie is anderen te gidsen bij de zoektocht naar hoe het ook kan. 

Ik zie organisaties als complexe organismen en zet het Rijnlands denken en teamgewijs werken centraal. Dan ontstaat inderdaad ondernemerschap in alle haarvaten.

De liefde voor zeilen, kayakken en natuur levert mooie metaforen. Ben recent 'boei 65 gepasseerd'. Vanwege de prachtige wind zeil ik nog flink door.