De Rijnlandweek

Nu steeds meer organisaties de Rijnlandse weg gaan, ontwikkelt de Rijnlandweek zich steeds meer als de plek voor mensen die de eerste meters al gemaakt hebben. Hadden we het in het begin in 2007 nog over de vraag: Wat is Rijnlands? Nu gaat het steeds vaker over het herijken van een proces waar men middenin zit. En dus zien we wat meer groepjes collega's verschijnen die samen hun club weer in de juiste groef willen zetten.

Hoewel de Rijnlandweek een evergreen is, die we twee keer per jaar doen en ook nog af en toe in company, beweegt de inhoud dus mee met de tijd. Echte beginners die het Rijnlands gedachtengoed willen komen indrinken, zijn nog steeds welkomen. Maar voor hen hebben we nu ook een compacte tweedaagse, die vooral bedoeld is om een valse start te voorkomen. Want de neiging is toch niet al te veel overhoop te halen. Dat onderschrijven we: haal niet meer overhoop dan nodig - maar ook niet minder dat dat...!

De Rijnlandweek is begonnen als Summercourse. Inmiddels 2 x per jaar, een Summer- en een Wintercourse. Een week lang komt een stoet aan inleiders en trainers voorbij. Een hele reis met als uiteindelijke bestemming weer thuis te komen. Thuis bij je gezonde verstand, bij wat je eigenlijk al wist over organiseren en de dingen waar het eigenlijk om draait: bezieling, passie, vakmanschap. Even weg van al die aangeleerde (management)opvattingen. Dat gezond verstand is belangrijk voor het organiseren in de 21ste eeuw. Alles wat je eigenlijk al wist, maar dan honderd keer versterkt.

De deelnemers aan de cursus worden ondergedompeld in (1) wat is nu 'sociaal-economische bedrijfskunde' en (2) wat komt daarbij kijken om het tussen de oren te krijgen? Op de eerste plaats bij jezelf en daarna in je organisatie.

Elke deelnemer draagt een eigen praktijkcasus aan. Een keur aan bijzondere gastsprekers en onverwachte werkvormen maakt het programma interactief en afwisselend. Kijk ook even naar dit filmpje:

Wij verzorgen de Rijnlandweek ook als incompany training, voor informatie kunt u contact met ons opnemen per mail bij Carona de Groot van het secretariaat secretariaat@delimes.nl U ontvangt dan het inschrijfformulier.

In de portefeuille van onze opleidingen is de Rijnlandweek een merk op zichzelf geworden. Maar we doen meer. Op het gebied van Rijnlandse veranderkunde bijvoorbeeld. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Van 6 t/m 10 januari 2025  staat onze volgende Rijnlandweek (de 31e!) gepland en vervolgens in juli 2025.
Werkgemeenschappen zijn een oeroud fenomeen, die echter weer verrassend actueel zijn. Ze zijn echter geheel overwoekerd geraakt door het systeemdenken, waarvan de Angelsaksische manier van organiseren het verst gaat. We zullen het fenomeen van alle kanten onderzoeken, ook de rol van jou als deelnemer eraan. Vervolgens zullen we de werkgemeenschap plaatsen in het licht van de tijdsgeest. Pas daarna kijken we hoe organisaties hieraan dienstbaar kunnen zijn; super-actuele Rijnlandse bedrijfskunde dus. Tenslotte gaan we ook in op de dynamiek waarmee de huidige transformatie gepaard gaat van het denken in systemen naar het denken in termen van de leefwereld in werkgemeenschappen. Op de terugkomdag onderzoeken we op creatieve wijze hoe je de verandering - dat wat wil gebeuren - wind in de zeilen kunt geven.

De condities voor deelname zijn dezelfde gebleven. Evenals de doelstelling; Rijnlands, van zienswijze naar zijnswijze. Zie de brochure

 

Een van de charmes van de Rijnlandweek is zijn compactheid. 14 dagdelen (ochtend, middag, avond) aaneengesloten.  Plus een hele creatieve terugkomdag.

We verwachten dat je vooraf minimaal de Rijnlandboekjes hebt gelezen (die ontvang je na aanmelding). De boekjes zijn klein en in een avond te lezen. Maar we adviseren het daar niet bij te laten. Onze uitgebreide bibliotheek dient ter inspiratie.

Kosten en inschrijving:

De kosten voor deelname aan de 6-daagse cursus bedragen  € 2.950,-- exclusief BTW per persoon.  Het minimum aantal inschrijvingen bedraagt 10. Bij aanmelding sturen wij een factuur voor de deelnamekosten. Bij afmelding vindt geen restitutie plaats, er kan wel een andere persoon in uw plaats deelnemen.

Verblijf in het hotel is in een 1-persoons kamer. De verblijfskosten (waarin begrepen: kosten vergaderruimten, koffie/thee etc, lunch, snack, diner, overnachtingen met ontbijt gedurende deze 5-daagse en de terugkomdag. Drankjes etc zijn voor eigen rekening) worden apart berekend en zijn NIET inbegrepen in de cursuskosten, deze bedragen ongeveer € 1.400,-- ex BTW.

Datum

  • van 6 t/m 10 januari 2025 en nader te bepalen terugkomdag.